Героят в теб

13.02.2019, сряда, Елинорс хаус, 18:30 – 20:30

Вървели заедно по пътя Невинен, Сирак, Скитник, Войн, Мъченик и Магьосник.

Невинният виждал винаги доброто в света. Като че ли все още живеел в Райската градина, където всичко било прекрасно. Това го правело понякога да изглежда незрял и наивен в очите на другарите си.

Сиракът често бил тъжен. Страхувал се да не се загуби или да не остане сам. Чувствал се неспособен да се справя сам в живота и имал нужда от помощта и подкрепата на другите.

Скитникът не говорел много, имал нужда от повече лично пространство и често се впускал в свои си странствания. Разчитал само на себе си и избягвал ограниченията от хора или идеи.

Войнът бил готов да извади меча си при първа възможност. Очаквал стълкновения по пътя и често виждал другите като врагове. Имал твърди убеждения за това кое е правилно и кое не е и ги защитавал.

Мъченикът се чувствал отговорен за другите и предлагал помощта и подкрепата си на всички. Често постъпвал в разрез с личните си интереси и понасял загуби. Най-голямата му радост била да се жертва за другите и те често се възползвали от толерантността му.

Магьосникът носел жезъла си и мъдро общувал както с другарите си, така и със странниците по пътя. Отдавна вървял по друмищата на живота, знаел „и 2 и 200“ и разбирал защо хората постъпват по един или друг начин. Умеел да укротява кавги и да помирява опоненти, без да се въвлича в спорове и доказвания.

Разпознахте ли се в някой от героите? Или може би играете различни роли в различни ситуации – в семейството, на работа, с приятелите?

Някои роли ни помагат в общуването, други като че ли ни пречат. Понякога зацикляме в роля, която отдавна е станала неадекватна на живота ни. Но ни е трудно да установим това сами.

Заповядайте на едно пътуване към себе си:

  • Ще изследваме заедно кои са вашите предпочитани роли;
  • Ще помислим как ви помагат и с какво ви пречат те;
  • Ще чуете различни гледни точки и ще имате възможност да споделите своята.

И всичко това – на чаша кафе, чай или вино в уютната обстановка на Елинорс хаус.

Водещ: Лияна Петрова – психолог, психологически консултант, психотерапевт.

Намерете събитието във Фейсбук.

Event Timeslots (1)

13.02.2019
-
Някои роли ни помагат в общуването, други като че ли ни пречат. Понякога зацикляме в роля, която отдавна е станала неадекватна на живота ни. Но ни е трудно да установим това сами. Заповядайте на едно пътуване към себе си: Ще изследваме заедно кои са вашите предпочитани роли; Ще помислим как ви помагат и с какво ви пречат те; Ще чуете различни гледни точки и ще имате възможност да споделите своята.
Лияна Петрова Лияна Петрова

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *